Menetyksen tuska

Viimeiset neljä kuukautta ovat olleet elämäni raskaimmat kuukaudet.

Palataan ajassa vähän takaisin.

Ramsaun leirin jälkeen kisakausi alkoi lokakuun lopulla Vuokatissa Suomen Cupin ensimmäisellä osakilpailulla. Kilpailukausi alkoi mukavasti ja pari kisaviikonloppua lukuun ottamatta vire alkoi heti löytyä. Rovaniemellä FIS Santasport kisoissa 24.-25.11. kisatuntuma oli sen verran hyvää, että sijoituin kansainvälisestikin kovatasoisessa kisassa perinteisen vitosella 12. ja suomalaisista olin kolmas. Perinteisen sprintissä olin 20. Kisat olivat Rukan Maailman Cupiin tarkkailuja ja pääsy Rukalle olisi vaatinut kisavireen löytämistä myös viikkoa aiemmin Oloksella, jotka yhdessä Rovaniemen kanssa toimivat Rukan kisojen karsintana ja tarkkailuna.

Ennen joulua sain vielä muutamia muitakin kisaviikonloppuja onnistumaan erinomaisesti, jonka jälkeen kausi ei mennyt enää suunnitellusti.

Juuri ennen Vantaan Suomen Cupia sairastuin vakavasti, joka pakotti heti jättämään Vantaan kisan ja pari viikkoa myöhemmät Jämijärven SM-kisat väliin. Tilanne oli harmittava, koska alku talven suoritukset olivat kovatasoisia. Esimerkiksi Rovaniemen kisoissa taakse jäi useita SM-kisoissa 10-15 joukkoon hiihtäneitä. Lisäksi samoissa kisoissa hiihdin samoille ajoille ulkomaalaisten hiihtäjien kanssa, jotka näyttivät kauden aikana Maailman Cupissa kovia suorituksia hyvine sijoituksineen.

Maaliskuussa yritin vielä saada kisakautta käyntiin mielessä Kontiolahden SM-kisat, mutta terveystilanne esti edelleenkin tämän. Tämän seurauksena aloitin harjoittelun uutta kautta 2013-2014 varten. Tarkoitus oli harjoitella niin pitkään, kun Rovaniemellä riittää lunta. Tämän jälkeen aloitin pienen tauon, jonka jälkeen jatketaan taas harjoittelua. Harjoittelun lisäksi kevään pääpaino on ollut suksentestauksessa seuraavaa kisakautta varten.

Katseet ovat pitkälle jo uudessa kaudessa ja mieli siintää kohti tulevia koitoksia. Tällä hetkellä linjataan harjoittelua, laaditaan leirisuunnitelmia ja tarkastellaan kehitettäviä asioita.

Harjoittelu on alkanut maistumaan viime viikkoina ja tekemisestä nauttimaan. Alku kauden kisat osoittivat hiihtovauhdin yltävän korkealle ja kehitystä tapahtuneen vuoden aikana. Tämä antaa motivaatiota ja uskoa tekemiseen.

Kevät on ollut muullakin tavoin raskasta aikaa.

Lähipiirini kohtasi hiljattain suuren surun todella läheisen ihmisen poismenon johdosta. Hän kuului lähimpiin tukijoihini ja menetys on ollut suuri. Hän oli mukana suurella mielenkiinnolla urheilussa ja kannusti kaikissa asioissa. Rakkaasta ihmisestä luopuminen on vaikeaa ja raskasta. Onneksi muistot kulkevat aina mukana.

Mummon muistoa kunnioittaen,

Elisa

6 thoughts on “Menetyksen tuska

 • Hei Elisa,

  Raskas kevät on sinulla todella ollut. Menetykset pitää käsitellä, mutta aika auttaa ja niin kuin totesit, kauniit muistot ovat jäljellä. Sinut tuntien kohta olet taas entiselläsi ja täynnä taistelutahtoa. Voimia harjoitteluun ja opintoihin!

  Mukavaa kevättä ja Klara Vappen!

  Sirpa

 • Hei Elisa meillä on ollut raskas talvi ja kevät.Sinulla meni kilpailukausi sairastaessa. Mummon poismeno oli meille suuri menetys, suru ja ikävä on meillä suuri.Mutta eteenpäin mennään periksi ei anneta.
  Mummon elämänohjeilla ja muistoilla päästään Elisa pitkälle. Onnea harjoituskauteen.Aika kultaa muistot.Terveisin Kotiväki.

 • Hei!

  Kiitos. Näin on ja tuohon ei voi enää lisätä.

  T. Elisa

  Kylmä Ilman Sua

  Mulla on niin kamalan kylmä ilman sua
  Niin kylmä ettei sillä ole määrää
  Ja mulla on niin kamalan kylmä ilman sua
  Teinkö jotain väärää
  Mulla on niin kylmä ilman sua

  Mulla on niin kivinen tie ilman sua
  Auki haavat sielusta se hiertää
  Enkä siltä ulos pääse ilman sua
  Ympyrää se kiertää
  Kivinen on tieni ilman sua

  Mulla on niin syvä vesi ilman sua
  Virrat tummat minua ne ohjaa
  Liian pahoja on sen pyörteet ilman sua
  Ei jalat ota pohjaan
  Syvä on se vesi ilman sua

  Mulla on niin iso ikävä sua
  Sade kylmä sisälleni hakkaa
  Ja mulla on niin iso ikävä sua
  Muu olemasta lakkaa
  Ikävä on mulla ilman sua

  Eikä mulla ole mitään ilman sua

 • Raskas on ollut syksy ja talvi.Tosiaanki aika kuultaa muistot.Jaksamista ja periksi ei anneta,otama mummosta mallia.Onneksi meillä on toisemme!Hyvää Vappua Elisa ja hyvää kevättä!T.Marja perheineen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.